Contact us

Villa Yudhistira, Brongbong, noord Bali

Praktische informatie

Reizen

Praktische informatie over reizen naar Bali – Verschillende vliegtuigmaatschappijen brengen u veilig vanuit diverse Europese steden naar Denpasar (Bali), zoals Singapore Airlines, KLM, Qatar Airlines, Garuda etc. De reistijd vanuit Amsterdam is ca. 16 uur. Indien gereserveerd haalt onze chauffeur u af op het vliegveld en brengt u naar Brongbong waar u door de staf wordt ontvangen in uw vakantie verblijf Villa Pandu.

Paspoort en visum

Voor het reizen naar Indonesie heeft u een paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is. Er moet nog minimaal 1 lege bladzijde in staan.
Sinds juni 2015 is er geen visum meer vereist voor o.a. Nederland en Belgie. (tenzij men langer dan 30 dagen in Indonesie verblijft)

Indien nodig wordt het visum bij aankomst op het vliegveld verstrekt en kost 35,00 USD. *(voor een verblijf tot 30 dagen). U kunt betalen met USD of Euro’s. Aangeraden wordt het geld passend bij de hand te hebben, wisselgeld wordt gegeven in Indonesische Rupia.

Voor eventuele verdere informatie: Indonesische Ambassade, Tobias Asserlaan 8, 2517 KC Den Haag, 070-3108100.
De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 13 uur.
Check voor een up-to-date verhaal de site van de ambassade: http://www.indonesia.nl.

Geld en pinnen

Praktische informatie over geldzaken – De munteenheid in Indonesië is de Indonesische Rupia (IDRP). De koers met betrekking tot de Euro of USD is afhankelijk van de economische en politieke omstandigheid. U kunt de koers opvragen bij elke Indonesische bank of particuliere geldwisselaar. Reken op 1 Euro = 16.000 Indonesian Rupia. U kunt in vele plaatsen pinnen. In kleinere winkels of restaurantjes is vaak niet zoveel wisselgeld. Het is handig om wat kleingeld bij je te hebben. Voor fooien (vaak ongeveer 0,25 cent) is het handig om wat kleingeld te hebben. Credit Cards worden overigens buiten de grote steden niet veel geaccepteerd.

Vervoer

Als toerist reist men voornamelijk met privé vervoer. Er wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Op lokale wegen is het zaak alert te blijven. Mensen en dieren kunnen soms onverwachte bewegingen maken en de wegbewijzering is zeer onvolledig. We raden dan ook aan gebruik te maken van een auto met chauffeur.

Praktische informatie

Tijdverschil: Gedurende de Nederlandse zomertijd is het 6 uur later, in de wintertijd is het 7 uur later dan in Nederland.

 

Afdingen

Het is gebruikelijk om in de winkel maar ook op de markt het spel aan te gaan met loven en bieden. Bepaal voor u afdingt wel wat iets u waard is.

Taal

De taal die gesproken wordt is Bahasa Indonesia en is de officiële voertaal in Indonesië. Vele Indonesiërs spreken ook Engels, zeker in de toeristische gedeeltes. Een enkeling probeert ook een woordje Nederlands te spreken, maar dit zijn dan wel vaak de ouderen.

Voedsel en hygiëne

Praktische informatie over voedsel en hygiëne – Indonesië staat bekend om haar keuken. Vooral de rijsttafel, de gebakken rijst (Nasi Goreng) en saté zijn bekend. Vaak zijn de gerechten wel een stuk pittiger dan hier in Nederland. Het is aan te raden gekookt water of water uit flessen met een verzegelde dop te drinken. Eten dient goed gekookt of gebakken te zijn. Voor fruit geldt dat het beter is om ze even te wassen. Doe dit dan wel met ‘schoon’ water.

Gezondheid

Praktische informatie over gezondheid – Bali is een tropisch land en daarom loopt u meer risico om ziek te worden dan thuis. Een tropisch klimaat vormt met zijn vochtige warmte een goede voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Hoewel het risico op ziekten niet moet worden overdreven en zeker niet het reisplezier in de weg moet staan, is het aan te raden om u goed voor te bereiden en ook ter plekke bewust om te gaan met gezondheidsrisico’s. Inentingen die worden aanbevolen voor Bali : Vaccinatie’s tegen DTP en hepatites A. Bij een verblijf langer dan 2 weken wordt inenting tegen buiktyfus aangeraden.

Klimaat en vakantie Bali

Praktische informatie over het klimaat – Bali kent een tropisch klimaat. De temperatuur schommelt altijd zo rond de 30 graden. De droge tijd begint in maart en loopt door tot oktober/november. Ook gedurende de moesson tussen oktober/november en maart is het over het algemeen goed toeven op Bali. In deze periode is het wat rustiger dan in het hoogseizoen. De regentijd is in tegenstelling tot andere tropenlanden heel gematigd. Dit komt omdat de regentijd over een lange periode is uitgespreid, maar ook omdat Bali een relatief klein eiland is waar onder invloed van de zee de lucht snel weer opentrekt. Er zijn over het algemeen veel dagen waarop het niet regent. Houd rekening met het feit dat u snel kunt verbranden. Bedek het hoofd, drink regelmatig water tegen het uitdrogen en loop voornamelijk in de schaduw. praktische informatie


deel deze praktische informatie pagina

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail